[Ossm-members] Враќање на избришани датотеки

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sat Nov 15 19:55:13 UTC 2008


После два дена борба со хардискот и пробани 3 програми, никој не ми
заврши работа :(
За среќа си ги најдов сликите на десктоп машината и си направив бекап
на двд :)))

Си играв си photorec, foremost и scalpel (овој уствари е препишан од foremost):
photorec утепа 20тина часа работа и врати дел од сликите кои беа помали до 2MB.
Незнам зошто не собра ни една слика поголема од 2MB. Се што врати беа мали
сликички 120 и нешто на нешто ситно. Тие употребливите беа во полна големина
али сите беа максимум 1.9 MB

За foremost веќе пишав, а scalpel се покажа исто како него, само што
побрзо си ја
заврши работата.

Сепак излезе дека најпаметно е да се прави бекап и да се пази на бришење ;)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list