[Ossm-members] Враќање на избришани датотеки

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Nov 13 17:38:01 UTC 2008


> > Пред некое време сум избришал некои слики,
> > сега сакам да ги вратам назад. Користам убунту 8.10
>
> Претпоставувам дека користиш ext3.
>
> Најубаво да не го гасиш компјутерот и да не снимаш ништо на него додека
> не ги вратиш.

не, се препорачува одма гасење на компјутер .. и тоа не shutdown туку од 
струја .. па после recover со некоја алатка.

секој минут кога работи компјутерот е потенцијално пребришување на фајловите.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Religion ends and philosophy begins, 
just as alchemy ends and chemistry begins 
and astrology ends, and astronomy begins.More information about the Ossm-members mailing list