[Ossm-members] Лугархија

Misa Popovic popmisa at gmail.com
Tue Oct 7 09:42:11 UTC 2008


> Анархија = безредиe, непослушност или слично и е ДАЛЕКУ од значењето на слобода.

Само едно од значењата на поимот „анархија" упатува на безредие, а тоа
значење обично е наметнато од оние на позиција на моќ.


-- 
Misa Popovik


More information about the Ossm-members mailing list