[Ossm-members] Linux на македонски

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Tue Sep 2 09:51:28 UTC 2008


2008/9/2 ozon at t-home.mk <ozon at t-home.mk>

> Здраво дечки,
> имаше некаде туторијали на македонски за инсталација и основна
> конфигурација на линукс оперативен систем, но никаде не можам да ги
> најдам. Ова е заради користење на материјали за предавање во школо.
> Фала Новица за помошта
>
>
Здраво Дејан,

Арангел Ангов како член и експерт од Слободен софтвер Македонија на
барање на УНДП има изработено прирачник за Слободен софтвер од корисничка
гледна точка.
Него можеш да го симнеш од овде http://ufo.linux.net.mk/datoteki и
http://ufo.linux.net.mk/docs/FOSS_prirachnik.tar.bz2

Нешто постари но сепак основни упатства можеш да најдеш и на Linux.net.mk
http://linux.net.mk/upatstva.

Поопширни податоци и информации има и на Викито за слободен софтвер но во
моментов
тие не се достапни поради мигрирање на содржините на нова сервер и промена
на домејнот.

Во иднина би можел да ги добиеш на http://wiki.lugola.net и
http://wiki.lugola.mk.

Ако има уште нешто слободно прашувај...

-- 
Igor
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080902/9d2a97c9/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list