[Ossm-members] sfd2008

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Wed Sep 3 19:51:03 UTC 2008


2008/9/3 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>:
> Ние те бендисавме ама тебе те нема? Што се случува со SFD 2008?

Па практично ништо, затоа што не одлучивме што точно ќе правиме, па
фати летото... :(
Предлозите на wiki-то беа: да се делат цд-а, инстал фест, флаери,
постери, презентации,
маички, една или повеќе локации....

 - за да се делат цда, треба да се купат и да се нарежат. требаат
пари/спонзортво цда
 - за инстал фест треба компутери и дистрибуции (мислам дека ова ни е
најлеснатаи најефтината варијанта)
 - презентации (ако има) пишете што мислите дека треба да има и кој ќе
презентира
 - флаери и постери - дизајн и пари за печатење
 - маички - дизајн (пари ќе си собереме самите, секој би си ја платил својата)
 - локација - ако издефинираме што точно ќе правиме ќе бараме соодветна локација
   (имаше и некоја идеја повеќе локации)

Ај до понеделник да издефинираме што точно ќе правиме.
Некој нека направи предлог дизајн за флаери и постери. Стојанче?

Ако делиме цд-а сами ќе донираме пари или ќе бараме некое спонзорство
од 500-1000 цд-а + опаковки?
Ако сакаме маички предлагам нешто едноставно да биде логото на 2с.мк и СФД

За локација беше спомната Точка и Мала Станица (кај ќе правиме зависи
од тоа што сакаме да правиме)


ПОЗДРАВ, Чомбе
П.С. Немој да пишувате флаерче направи се само :)


More information about the Ossm-members mailing list