[Ossm-members] СподелиЗнаење

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Sep 4 13:40:43 UTC 2008


> Штознам дали би успеал да стигнам да направам некоја си презентација за
> LTSP поради сесии со испити и премногу работни обврски и проекти :-\ ,

па не е потребно правење на презентација (као слајдови и сл) ... доволно е да 
знаеш што правиш доаѓаш и почнуваме да си играме.

> > Ќе ни требаат неколку компјутери што знаат да се подигнат од мрежа
> > и еден рутер и некое купче мрежни кабли. Лаптопи ќе донесеме фали
> > само некој да ни прераскаже за LTSP ;)

рутер имаме, лаптопите ваљда сите бутираат од мрежа (PXE), можда плус некој 
switch да ни треба ако се повеќе од 4 ... доволно е некој да дојде со спремен 
лаптоп како сервер ваљда :) 


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Scarlett Johansson: You always see the glass half-empty.
Woody Allen: No I see the glass half-full, but of poison.More information about the Ossm-members mailing list