[Ossm-members] Итна одлука за организација на SFD

Biljana Kochoska biljana.kochoska at gmail.com
Tue Sep 16 20:15:50 UTC 2008


Бидејќи не добив ништо поконкретно како предлог јас веќе пратив тинфо
за на флаерот, па се надевам ќе се запнеме сите заедно и ќе ја
завршиме работава успешно.
Еве го текстот што го испратив:

„Одбележување на денот на слободен софтвер (software freedom day)

Заедницата на слободен софтвер во соработка со млади урбани уметници
ќе го одбележи денот на слободниот софтвер со колаборативно сликање на
15 метри долго платно на плоштадот Македонија.
Посетителите ќе добијат ДВД-а со комплетен пакет за инсталирање на
слободниот оперативен систем Убунту и информативни лифлети за
запознавање на идеологијата и филозофијата на слободниот софтвер и
слободната култура."


-- 
Bi


More information about the Ossm-members mailing list