[Ossm-members] Итна одлука за организација на SFD

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Wed Sep 17 11:06:05 UTC 2008


2008/9/16 Biljana Kochoska <biljana.kochoska at gmail.com>:

БРАВО БИ!!! Брза реакција во вистинско време.

Shame on me :(

>> какво платно (дебелина)? какви бои (подготовка, разливање, сушење)?
>
> Па треба прво да ги договориме тие што ќе цртаат, па тие ќе кажат
> какво платно највеќе одговара и какви бои да се користат, автолак или
> нешо др.

Идам накај град, ќе се распрашам и за платно и за автолак.

> - Доколку некој има искуство со печатница која би се нафатила да не
> спонзорира за флаерите нека се јави, инаку јас во меѓувреме ќе пробам
> со некоја од печатниците со кои соработувам службено на работа. Колку
> флаери ќе ни бидат доволно?

Ќе се распрашам и јас за печатница, само прво ни треба дизајн или барем
формат на флаерите и постерите и дали се колор или црно бели.
A5 флаер колор и A3 за постери колор ок ли е?

> - Прашање е дали да бараме спонзорство и за ДВД-ата или сами да се
> финансираме за ова. И колку ДВД-а ќе се доволно?

За режење ДВД-а бројте ме и мене.

> - Ве молам секој кој сака и може да помогне да се јави, за да знаеме
> колку сме што сме и на кого може да рачунаме.
> До сега ги имаме: Дамјан, Миша, Арангел, Димитар, Илин, Стојанче...

Бројте ме и мене ;)

> - Дали ќе се организираат презентации по училиштата? До сега се јави
> само Миша за ова, а имаме две сигурни училишта, но јас можам да
> договорам и со други.

Згодно е да спремиме еден допис и да пратиме до сите училишта по
пошта, е-пошта или факс.
Текстот би бил во стил: "Ние сме Слободен софтвер, работиме тоа и тоа,
сакаме да ви држиме презентација за
слободен софтвер и Едубунту, да се спомне и проектот со компјутерите
низ училиштата"
Ќе пишам нешто до вечер и ќе го ставам на нет.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list