[Ossm-members] Итна одлука за организација на SFD

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Sep 18 14:36:28 UTC 2008


2008/9/17 Jovan Kostovski <chombium at gmail.com>:
> Идам накај град, ќе се распрашам и за платно и за автолак.

Платно бело ко за чаршафи  во Матекс во чаршија и во едно
продавниче карши Ригара во чаршија
2,15mx1,00m = 150 денари

авто-лак = 250-300 ден/спреј

> Ќе се распрашам и јас за печатница, само прво ни треба дизајн или барем
> формат на флаерите и постерите и дали се колор или црно бели.
> A5 флаер колор и A3 за постери колор ок ли е?

A5 еднострано колор за 100ком  3ден двострано 6ден
постери А3 10-20 во боја 70-80 денари
За поголема количина цената ќе падне.


>> - Дали ќе се организираат презентации по училиштата? До сега се јави
>> само Миша за ова, а имаме две сигурни училишта, но јас можам да
>> договорам и со други.
>
> Згодно е да спремиме еден допис и да пратиме до сите училишта по
> пошта, е-пошта или факс.
> Текстот би бил во стил: "Ние сме Слободен софтвер, работиме тоа и тоа,
> сакаме да ви држиме презентација за
> слободен софтвер и Едубунту, да се спомне и проектот со компјутерите
> низ училиштата"
> Ќе пишам нешто до вечер и ќе го ставам на нет.

http://chombium.awardspace.com/files/misc/ponuda-prezentacii.pdf

Ако сакате можам да го ставам и на google docs па да го уредуваме
документов заедно.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list