[Ossm-members] Ubuntu 8.04.1 remaster.мк

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Fri Sep 26 14:18:48 UTC 2008


2008/9/26 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
> Јас ја пробав оваа алаткава remastersys, но тоа што не ми се допаѓаше е дека
> го менува стандардното мени од bootable-то Ubuntu CD.
>
> Исто така самата инсталација на алаткава повлекува некои пакети, кои
> најверојатно накрај завршуваат на CD-то нели?

Инсталира casper и ubiquity што требаат за лајв цеде.

За нашево ремастер цеде не треба да биде повеќејазично и слично, ќе го
направиме да биде на македонски. Само евентуално кирилица не пробав
дали работи или треба некои пачеви и слично.

И дискусијава може да го праиме утре. :)

-- 
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list