[Ossm-members] Инсталација на NS+EURANE+ уште нешто

Ilin Tatabitovski itatabitovski at gmail.com
Thu Apr 2 17:01:42 UTC 2009


> Ова е за верзијата 2.30
> 1. ќе го отпакуваш кодот
> 2. печираш со EURANE
> 3. ги додаваш изменетите датотеки од anis.zip
> ---- до тука имаш стигнато
> 4. оди во ns-2.30/umts и замениги датотеки hsdpalink.h и hsdpalink.cc со
>   овие http://chombium.awardspace.com/files/misc/hsdpalink.tar.bz2
>
> После компајлирај и играј си со симулаторот ;)
>

Ова се компајлира ама не работи. По местењето на патеките според
упатството ја добивам оваа грешка:

$ ns
ns:
[code omitted because of length]
: invalid command name "Agent/TCP/Newreno/QS"
    while executing
"Agent/TCP/Newreno/QS set rbp_scale_ 0.75"


А баш се израдував дека се искомпајлира. Ептен нема ништо на интернет
за симулаторов.


More information about the Ossm-members mailing list