[Ossm-members] Сподели знаење 11ти април сабота

Aleksandar D. Balalovski gemidjy at lugola.net
Mon Apr 6 17:35:27 UTC 2009


тоа е добра идеја, но мислам дека нема човек кој би се нафатил тоа да
го документира, освен да се снима, иако меѓусебната интеракција на
предавањата би била целосно анулирана кога тие би се гледале на видео
(развој на дискусија, прашања итн.).

подобра идеја? :)

2009/4/6 DZvonko Nikolov <dzvonko at gmail.com>:
> a toa sto go zbori da go objavuva nekade,
> pa tie sto nemozat da prisustvuvaat da mozat
> da se educiraat in meantime, pa posle ako
> mozat da se priklucat, a ako nemozat .... e pa
> nemozat, i taka i taka ke se pravat nekoi predavanja,
> prezentacii, primeri, lekcii, etc pa da mozat da se
> iskoristat i od drugi (posiroka publika). mislam, why not?
>
>
> 2009/4/6 Aleksandar D. Balalovski <gemidjy at lugola.net>:
>> хаха, ако тебе не ти текнува да седнеш да научиш зошто некој друг да
>> седнува да ти покаже? :)
>> како и да е, +1, Python, малку програмирање да воведиме, еве дамјан
>> како гуру харе за пајтон нека збора.
>>
>> Ако биди лејм и нубичанска презентација ќе ми е досадно, значи може од
>> почеток па да еволуира презентацијата кон понапредни ствари, а ти може
>> да си земиш некој гик дома на спремање да ти објасни :)
>>
>> патем, шо не пробаш со C#? :)) [just kiddin']
>> поз,
>>
>> 2009/4/6 Ilija Kocho <ilijak at siva.com.mk>:
>>> Нема подобар мотив за развој на човештвто од мрзата.
>>>
>>> Arangel Angov wrote:
>>>> Некој да ми покаже основни работи python дека сум тешка мрза и никако не
>>>> седнуем а за возврат можам да понудам чекор по чекор gnupg за систем
>>>> администратори и крајни корисници (од генерирање, до користење во клиент
>>>> за пошта). Нема да биде лошо да напраиме и key signing помеѓу нас коа
>>>> сме веќе таму.
>>>>
>>>> Други предлози?
>>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Ossm-members mailing list
>>> Ossm-members at hedona.on.net.mk
>>> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
>> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023), IFSA
>> GnuPG: 754AC43D,
>>
>> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
>> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
>>
>> macedonian free software and hacking ezine:
>>  [Lugarchy: http://ezine.lugola.net]
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at hedona.on.net.mk
>> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>
>
>
> --
> -------------------------------------------------------------
> DZvonko Nikolov
>
> Training Manager
> Institute of Applied Technology - Strumica
>
> dzvonko at gmail.com
> dzvonko at yahoo.com
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023), IFSA
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023

macedonian free software and hacking ezine:
 [Lugarchy: http://ezine.lugola.net]


More information about the Ossm-members mailing list