[Ossm-members] Сподели знаење 11ти април сабота

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Mon Apr 6 16:45:18 UTC 2009


a toa sto go zbori da go objavuva nekade,
pa tie sto nemozat da prisustvuvaat da mozat
da se educiraat in meantime, pa posle ako
mozat da se priklucat, a ako nemozat .... e pa
nemozat, i taka i taka ke se pravat nekoi predavanja,
prezentacii, primeri, lekcii, etc pa da mozat da se
iskoristat i od drugi (posiroka publika). mislam, why not?


2009/4/6 Aleksandar D. Balalovski <gemidjy at lugola.net>:
> хаха, ако тебе не ти текнува да седнеш да научиш зошто некој друг да
> седнува да ти покаже? :)
> како и да е, +1, Python, малку програмирање да воведиме, еве дамјан
> како гуру харе за пајтон нека збора.
>
> Ако биди лејм и нубичанска презентација ќе ми е досадно, значи може од
> почеток па да еволуира презентацијата кон понапредни ствари, а ти може
> да си земиш некој гик дома на спремање да ти објасни :)
>
> патем, шо не пробаш со C#? :)) [just kiddin']
> поз,
>
> 2009/4/6 Ilija Kocho <ilijak at siva.com.mk>:
>> Нема подобар мотив за развој на човештвто од мрзата.
>>
>> Arangel Angov wrote:
>>> Некој да ми покаже основни работи python дека сум тешка мрза и никако не
>>> седнуем а за возврат можам да понудам чекор по чекор gnupg за систем
>>> администратори и крајни корисници (од генерирање, до користење во клиент
>>> за пошта). Нема да биде лошо да напраиме и key signing помеѓу нас коа
>>> сме веќе таму.
>>>
>>> Други предлози?
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at hedona.on.net.mk
>> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>
>
>
> --
> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023), IFSA
> GnuPG: 754AC43D,
>
> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
>
> macedonian free software and hacking ezine:
>  [Lugarchy: http://ezine.lugola.net]
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

Training Manager
Institute of Applied Technology - Strumica

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com


More information about the Ossm-members mailing list