[Ossm-members] Profesor

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Sat Apr 25 23:29:38 UTC 2009


Најкул. Наша е и најубава. Уште јазикот да го
исчистиме од тие непотребните странски зборови,
фрази и изрази, и тој ќе стане кул (како беше на
македонски кул?), дури и покул од сега што е.
И нема да е на маргините, ќе се имплементираат
многу кул њу ејџ ствари, али оваа сентенца е
паушална, нели? И баш е кул. Јее!
Уотевер, сега слушнав дека некое министерство
ќе правело некаков македонски - компјутерски
речник/толковник/онлајн речник/веб сајт на официјален
литературен македонски јазик. Точно ли е и дали
заедницава има некаква врска со тоа? Знам дека
имаше некакви обиди и порано (повеќе или помалку
успешни), ама ова е инфо од многу скоро (вчера/некни).
Тоа е некоја стара информација повторена или нова
за стар проблем?

Поздрав

2009/4/25 Ilija Kocho <ilijak at siva.com.mk>:
> DZvonko Nikolov wrote:
>> Поздрав
>>
>> П.С. Можам да пишувам и кирилица. ;-)))
>> Да не ме критикувате.
>>
> Кирилица е кул.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

Training Manager
Institute of Applied Technology - Strumica

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com


More information about the Ossm-members mailing list