[Ossm-members] Сподели знаење 25.04.2009

Ilin Tatabitovski itatabitovski at gmail.com
Mon Apr 27 16:44:07 UTC 2009


> ова не помина толку добро ради неконцентрација на слушателите :)
>
> започнавме со опис на најниското ниво на пристап до бази од Python, преку
> Python DB-API 2.0 (http://www.python.org/dev/peps/pep-0249/), па после се
> префрливме на неколку примери со SQLAlchemy и неговиот ORM (object relational
> mapping), но не видовме како да не се користи ORM-от туку само како
> програмерски SQL toolkit (што е многу моќен аспект на SQLAlchemy).
>
> Можда следниот пат.

Следниот пат. +1 (и тоа со ова да почнеме)

Кога сме веќе тука. Ќе има СподелиЗнаење во сабота (не гледам причина да нема)?

Други идеи за во сабота?


> --
> дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
>
> "The moment you commit and quit holding back, all sorts of unforseen
> incidents, meetings and material assistance will rise up to help you.
> The simple act of commitment is a powerful magnet for help." -- Napoleon
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>


More information about the Ossm-members mailing list