[Ossm-members] OpenDocument Mac C Swiss конвертор - загревање

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Apr 30 23:14:12 UTC 2009


> Сигурно знаеш, ама ако не ....

:) да

> Има една алатка која се инсталира во MS Word 2003/2007 и
> која врши конверзија од кириличен фонт во македонска поддршка
> и обратно. Автор е Логин Системи (www.loginsys.com.mk) и се вика
> ЛС КонвертМак в3.0 (за Word 2003) и в4.0 (за Word 2007). Бидејки
> се инсталира како Add-on на Word-от, би требало да биде напишан
> во некој VB или нешто MS-слично и плус Word-от поддржува
> (хм, хм, хм, ...) XML документи, 

тоа VB скриптата работи директно со Word api-то така да со XML нема везе.
плус мораш да имаш Word уклучено, а и не можеш баш-толку-лесно да го аплицираш 
на 100-тина документи, или да направиш web сервис.

и.. колку се сеќавам.. сите опции рачно ги бираш (кој фонт во кој, која 
варијанта е, и можда уште нешто), така да у суштина воопшто не е автоматски 
процесот.
-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Religion ends and philosophy begins, 
just as alchemy ends and chemistry begins 
and astrology ends, and astronomy begins.More information about the Ossm-members mailing list