[Ossm-members] OpenDocument Mac C Swiss конвертор - загревање

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Thu Apr 30 22:43:54 UTC 2009


Сигурно знаеш, ама ако не ....
Има една алатка која се инсталира во MS Word 2003/2007 и
која врши конверзија од кириличен фонт во македонска поддршка
и обратно. Автор е Логин Системи (www.loginsys.com.mk) и се вика
ЛС КонвертМак в3.0 (за Word 2003) и в4.0 (за Word 2007). Бидејки
се инсталира како Add-on на Word-от, би требало да биде напишан
во некој VB или нешто MS-слично и плус Word-от поддржува
(хм, хм, хм, ...) XML документи, може да најдеш нешто внатре што
би ти помогнало. Ако не можеш да го најдеш, пиши ми, ќе ти го
пратам, мало е.

Поздрав

Ѕвонко

П.С. Пријатни празници на сите од групава.


2009/4/30 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
>> Веќе спомнав на СЗ дека ќе го разгледаме, но во меѓувреме да кажам кои ми
>> се проблемите.
>
> А да, ми треба и листа на шугавите фонтови по име (како што се појавуваат во
> Word да речеме). До сега ги имам:
>
> the_stupid_fonts = {
>    'mac c swiss': ('Arial', variant1),
>    'mac c times': ('Times New Roman', variant1),
>    'makcirh'    : ('Arial', variant1),
>    'sans_k'     : ('Arial', variant2),
> }
>
> она variant се однесува на тоа дека уствари има две варијација на шугавите
> фонтови, се разликуваат по распоредот на големите и мали ш, ѓ и ќ - т.е.
> обратно се ставени. Глупости живи но тоа е.
>
> Ај помош да ги најдеме сите овие фонтови.
>
>
>
>
> --
> дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
>
> Education is one of the "prices" of freedom that some are unwilling to pay.
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

Training Manager
Institute of Applied Technology - Strumica

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com


More information about the Ossm-members mailing list