[2s.mk-friends] ctrl+alt+backspace за рестартирање на X

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sat Aug 22 15:35:26 UTC 2009


> што требаше да се прави во конфигурацијата на новиотX за да работи
> ctrl+alt+backspace?

јас го имам ова во ~/.xprofile
  
  setxkbmap -option "terminate:ctrl_alt_bksp"

а можно е во KDE/Gnome веќе и да се појавила ваква опција во GUI-ата


> или ова беше проблем само со archlinux?

„проблемот“  е со новиот X сервер, кој нормално ArchLinux го има најпрво :)


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Our national drug is alcohol,
we tend to regard the use any other drug with special horror.
    -- William S. Burroughs


More information about the Ossm-members mailing list