[2s.mk-friends] openwrt & email & wifi

Влатко Станковиќ inferno.daemon at gmail.com
Mon Aug 31 18:19:31 UTC 2009


Новица Наков wrote:
> Дали постои начин да добијам e-mail од openwrt linksys 
> рутерот секој пат кога на wifi ќе се поврзе некоја непозната 
> mac адреса (или некој друг параметар)? 
>
> Ако да, како?
>
>
>   

Што се однесува за делот да се прати e-mail може ќе биде од помош [1] и [2].
За другиот дел веројатно ќе треба да се извршува некоја скрипта што ќе 
проверува кои адреси се во whitelist а кои не.
Се надевам дека нешто е од помош

[1] - https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=12311
[2] - https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=18669More information about the Ossm-members mailing list