[2s.mk-friends] Сподели знаење: Убунту прва помош, 21.12.2009 од 19 до 21

СподелиЗнаење info at slobodensoftver.org.mk
Mon Dec 21 12:09:58 UTC 2009


СподелиЗнаење

///////////////////////////////////////////
Убунту прва помош, 21.12.2009 од 19 до 21

Posted: 20 Dec 2009 01:14 PM PST
http://feedproxy.google.com/~r/spodeliznaenje/~3/5Xkw8cNGebA/21122009-19-21.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Вообичаена работа во хаклаб.

Досредување на хардверот. Пицнување на убунту на десктоп и на лаптоп.View My maps in a larger map

///////////////////////////////////////////
Ruby Meetup: MongoDB и NoSQL, OAuth и Twitter со Ruby

Posted: 20 Dec 2009 12:20 PM PST
http://feedproxy.google.com/~r/spodeliznaenje/~3/KtdF8A-pcZY/mongodb-nosql-oauth-twitter-ruby.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Последната Ruby средба за 2009та, ќе биде овој Четврток со следниве теми:

- Вовед во MongoDB (1), негово користење на Ruby проекти и општа дискусија 
за NoSQL.
- Вовед во OAuth (2) и кодирање Twitter апликации со Ruby и Ruby on Rails.
- Паралелно (оние што нема да можат да дојдат во Хаклабот) ќе има Google 
Wave 
https://wave.google.com/wave/?pli=1#restored:wave:googlewave.com!w%252BrU0AHbCyD.5 
за ruby.mk проектот http://github.com/mkrug/ruby.mk, со фокус на парсирање 
различни фидови од МК Ruby кориснички блогови, delicious канали, twitter 
сметки и слично.

Датум и локација: 24ти Декември 2009та во 19 часот - Скопје Хаклаб (КИКА).

(1) документ-ориентирана скалабилна база, без шема, со отворен код и 
високи перформанси, напишана во C++
(2) отворен протокол кој дозволува корисниците да делат приватни ресурси 
(т.е. слики, видеа, контакт листи) од еден сајт на друг без користење на 
нивното корисничко име и лозинка

--
You are subscribed to email updates from "СподелиЗнаење."
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now: 
http://feedburner.google.com/fb/a/mailunsubscribe?k=jpSAp5JqQ_TR71T6Zj6pXsTJMg4

Email delivery powered by Google.
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20091221/34d441fb/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list