[2s.mk-friends] Сподели знаење: Сабота 26.12.2009

СподелиЗнаење info at slobodensoftver.org.mk
Sat Dec 26 12:08:57 UTC 2009


СподелиЗнаење

///////////////////////////////////////////
Сабота 26.12.2009

Posted: 25 Dec 2009 10:12 AM PST
http://feedproxy.google.com/~r/spodeliznaenje/~3/56Hd1HuXOp8/26122009.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Утре редовно сподели знаење во скопскиот хаклаб КИКА (12~18). Продолжуваме  
каде што застанавме минатата сабота:

Дискусија за Comet (или server push);
Досредување на мрежата и хардверот - како и секогаш - овојпат може ќе се  
обидеме да се поврземе со мрежата на CCC во Берлин;
Ако повторно има интерес може да се продолжи со разгледување на алатките за  
локализација на Mozilla;
друго, по желба.


BTW официјален канал за муабети на и околу хаклабот на irc каналот #lugola  
на freenode.net.ps.

ни треба некој да дојде со Windows Vista или 7 да видиме дали/како работи  
IPv6 кај нив. Mac OS X?

--
You are subscribed to email updates from "СподелиЗнаење."
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now:  
http://feedburner.google.com/fb/a/mailunsubscribe?k=jpSAp5JqQ_TR71T6Zj6pXsTJMg4

Email delivery powered by Google.
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20091226/f5304657/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list