[Ossm-members] Virtualbox na Ubuntu 8.10 64bit

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Mon Feb 2 10:45:48 UTC 2009


On Sun, Feb 1, 2009 at 6:40 PM, Влатко Станковиќ
<inferno.daemon at gmail.com> wrote:
> Vlado Peshov wrote:
>> Затоа би ти препорачал да симнеш директно од официјалните репозиторија
>> на virtualbox, а не од директните на убунту.
> Точно, го имав истиот проблем. Разгледај на нивниот сајт
> http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads

Истото што го пишува на нивната страница го најдов на
http://tombuntu.com/index.php/2008/12/18/install-virtualbox-21-in-ubuntu-810/

Пробав ама пак ништо. Се мислам сега да не е лошо компајлиран пакетот
без поддршка за 64 битни чуда (се мислам да компајлирам од изворен код)
или пак нешто негде треба да подесам....


ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list