[Ossm-members] Steal this movie trial на СК

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Fri Feb 20 08:24:21 UTC 2009


2009/2/19 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
> Постојат повеќе начини да се
> помогне, еден е директни донации, потоа донации за автобусот на pirate
> bay кој што ќе тргнува од Белград до Стокхолм и ќе служи како прес
> центар за pirate bay низ сите поголеми европски градови што му се на
> пат. Треба да проверам ако уште не е тргнат или ако има опција да им
> платиме бензин да го донесат и до тука ете една идеја за организирање на
> мал настан.

Ги контактираше ли? Можеш  нив директно и во координација со Милош
Ранчиќ од Викимедија Србија, Марцел или други пошто автобуот мислам
дека веќе е во Белград.

> Еве неколку работи за кои што можеме да се распрашаме и да размислиме во
> наредниве неколку дена:
> - Да се распрашаме за простор? Во Точка веројатно нема да може, но
> секако да прашаме. Во клуб на новинари приметив дека имаат голем LCD
> телевизор па може сигурно да се врзе со лаптоп и таму да се прикажува.
> - Други идеи за простор за проекција?

Мала станица, Новица има контакт од таму, земи му го пред да оди на скијање.

> - Други идеи за делување за поддршка на TPB?

Поставување на пиратското знаме да се вее слободно пред да се оддржи
проекцијата, или замена на знамето на РМ пред мин за култура со
пиратско знаме ;-).

> Ме интересира само дали има луѓе заинтересирани да се спроведе вакво
> нешто? Не за друго пишувам на листава, тука и би требало да бидат. :)

Многу брзо донесуваш заклучи, само 20 часа по пуштање на твојата
порака, не проверуваат сите епошта на секои 5 минути ;-).

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list