[Ossm-members] ath9k и wifi

Влатко Станковиќ inferno.daemon at gmail.com
Tue Jan 20 23:24:07 UTC 2009


Ilin Tatabitovski wrote:
> encryption key или passphrase?
>
> WPA ти работи?
>   
Encryption key. Пробав на еден рутер да наместам пристап без лозинка, 
OPEN како што е и мрежата на која пробував да се врзам. WPA работи, 
незнам зошто неможам да се закачам на таа мрежа. На Linksys wrt54g рутер 
што ја наместив мрежата се закачив, меѓутоа на претходната никако. 
Претпоставувам дека има некој dhcp во позадина што доделува IP адреси и 
затоа неможам да се закачам на таа мрежа. BTW ставив 2.6.28 кернел и 
сега за сега немам никакви проблеми.More information about the Ossm-members mailing list