[Ossm-members] Сподели Знаење 24.01

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Jan 26 17:06:38 UTC 2009


> прашање околу инсталацијата на redmine, треба да имаш инсталирано ruby пред
> да го инсталираш redmine?

да, ruby, соодветна верзија на rails (2.1.2 ставивме ние, веројатно 2.1.x е 
ок), rubygems и mongrel.

Упатството кое илин го следеше инсталираше и libmagick9-dev и ruby1.8-dev, 
веројатно потребни за „gem install rmagick“ ... ова повлекува миљон други 
зависности за жал, баш ќе беше фино графиците да се генерираат со SVG наместо 
како слики.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Today we create the legacy of tomorrow.More information about the Ossm-members mailing list