[2s.mk-friends] Ден на слободен софтвер?

Misa Popovic popmisa at gmail.com
Sat Jul 18 10:26:54 UTC 2009


> На 5 септември ќе се прави некоја промоција на Мозила Firefox па би можело да
> се укомбинира и SFD.

Оваа година е 19ти септември. Јас незнам колку би можел да учествувам
во организација, поради други причини, но секако би помогнал и оваа
година да се случи настанот.

Мислам дека оваа година можеме, покрај делење CD-а (Убунту ДСС 2009?;
и уште нешто) можеме да организираме и предавања на различни теми па
да испадне мини (не)конференција. Сето време поминато на „Сподели
знаење“ мислам дека може да направиме листа на топ 5 презентации кои
се случија и кои можеме да ги споделиме со други луѓе + воведно
класично предавање за тоа што е „слободен софтвер“.


-- 
Misha Popovikj


More information about the Ossm-members mailing list