[2s.mk-friends] Нарачка на 3 книги од O'Reilly за рецензија

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Mon Jun 15 12:13:34 UTC 2009


Од следниве изданија можно е да нарачаме 3 книги бесплатно кои ќе
бидат дел од библиотеката на Слободен софтвер Македонија.

Се што треба е оној што е заинтересиран за читање на некој од
насловите, потоа да напише рецензија за книгата. Најверојатно на
англиски, но не сум сеуште сигурен за јазикот.

Рецензијата ќе ја објавиме на Linux.net.mk.

Глиша се пријави за The Geek Atlas.

Ако има други заинтересирани ве молам да се пријавите до среда.
Во четврток ќе му пишам на човекот од O'Reilly за кои книги да ги испрати.

Ако процесот биде успешен, следниот пат имаме шанса за други 3 книги.

Поздрав,
Игор

Листата на книги следува:
New Releases:

Android Application Development
http://oreilly.com/catalog/9780596521479/

The Art of Concurrency
http://oreilly.com/catalog/9780596521530/

Automating System Administration with Perl, Second Edition
http://oreilly.com/catalog/9780596006396/

Beautiful Security
http://oreilly.com/catalog/9780596527488/

The Geek Atlas
http://oreilly.com/catalog/9780596523206/

Google SketchUp: The Missing Manual
http://oreilly.com/catalog/9780596521462/

Head First Networking
http://oreilly.com/catalog/9780596521554/

iWork '09: The Missing Manual
http://oreilly.com/catalog/9780596157586/

Java Message Service, Second Edition
http://oreilly.com/catalog/9780596522049/

Make: Technology on Your Time Volume 18
http://oreilly.com/catalog/9780596157692/

Mastering the Nikon D700 (Rocky Nook)
http://oreilly.com/catalog/9781933952239/

The Passionate Programmer (Pragmatic Bookshelf)
http://oreilly.com/catalog/9781934356340/

Regular Expressions Cookbook
http://oreilly.com/catalog/9780596520687/

The Twitter Book
http://oreilly.com/catalog/9780596802813/

Using Google App Engine
http://oreilly.com/catalog/9780596800697/

Version Control with Git
http://oreilly.com/catalog/9780596520120/

Web 2.0 Architectures
http://oreilly.com/catalog/9780596514433/


More information about the Ossm-members mailing list