[Ossm-members] Network Monitoring and Remote control

Влатко Станковиќ inferno.daemon at gmail.com
Sun Mar 1 12:10:39 UTC 2009


DZvonko Nikolov wrote:
> Здраво,
>
> веќе подолго време барам по мрежава ама неможам да
> најдам програма за мрежно надгледување и контрола
> (нешто како NetSupport School, ако знаете за него).
> Нејсе, ми треба програм за да го гледам десктопот на
> клиентите, да ги гледам апликаците, да можам да ги „убијам“
> или да го забранам пристапот до апликација или интернет.
> Значи, ми треба да ги гледам десктопите на учениците
> (досега разбравте дека е за школо, нели?), да им помагам
> во изработувањето на задачите, кога ќе почнат да работат
> нешто што не треба да го блокирам, забранам или филтрирам,
> да гледам кој што и како работи во сите фази на изработката
> и тн. мислам дека ме разбравте. Пожелно е да е open source,
> gnu или нешто слично, ама ако е комерцијално нема да го
> отфрлам. NetSupport-от сакам да го заменам оти ми е многу
> „тежок“ и ми зафаќа многу ресурси. Однапред благодарам.
>
>
>   

Може да пробаш и со iTALC  http://italc.sourceforge.net/More information about the Ossm-members mailing list