[Ossm-members] Макфакс == тиња , што понатаму

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Fri Mar 6 15:19:40 UTC 2009


On Fri, Mar 6, 2009 at 12:28 PM, Vladimir Stefanov <vladoboss at mt.net.mk> wrote:
> Дамјан Георгиевски напиша:
>> Во Македонскиот Firefox, од почеток, како default-ен „Најнови вести“ активен
>> обележувач[1] го користевме RSS-то од Макфакс. Таа одлука беше донесена
>> одамна, од простата причина што на Макфакс тогаш имаше банер за Firefox (од
>> којзнае кои причини).
>>
>> Макфакс пред некој ден го смениле софтверот и сега воопшто *немаат* RSS feed.
>> Што значи ќе мора да се менува.
>>
> Им пишав мејл за RSS-то и прашав дали ќе го пуштат, ако не да и тргаме
> од firefox. Еве го одговорот:
>
> Pocituvan gospodin Stefanov
>
> RSS opcijata sekako ke bide aktivirana.

И јас го добив истиот одговор на твитер, дека наскоро опцијата ќе биде
овозможена, но сепак
ќе треба да го смениме url-то, или можеби можеме да ги советуваме,
овојпат да се претплатат
на feedburner, за ако мењаат платформа повторно, ние да немора линкот
да го мењаме во firefox.

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list