[Ossm-members] Макфакс == тиња , што понатаму

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sun Mar 8 03:00:09 UTC 2009


> ... Макфакс ако додадат RSS (НО.. макфакс имаа глупа пракса да
> ставаат линкови во RSS-то до содржина која треба да се купи на нивниот
> сајт.. тиња²).

Три од три, од вестите на главна страна на Макфакс, кои сега ги кликнав, 
викаат:
 „Веста е заклучена! За целосен преглед, најавете се.“

Тоа можеби има смисла во бизнис моделот на Макфакс (и не сакам да навлегувам), 
ама мислам дека агендата на Mozilla, на Слободен Софтвер, а сигурно мојата 
инволвираност во сето тоа, се директно спротивни на ваквиот концепт.

И пошто немам намера да се убедувам со Макфакс што е и како е подобро, Макфакс 
ќе бидат сменети.


BBC барем е јавен сервис .. иако можеби не наш .. од друга страна, тоа пак е 
добро со оглед на нашиот јавен сервис :)-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

"Debugging is twice as hard as writing the code in the first place.
Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are,
by definition, not smart enough to debug it." - Brian W. KernighanMore information about the Ossm-members mailing list