[Ossm-members] сподели знаење 7.3.2008

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sat Mar 7 19:37:51 UTC 2009


> Bespin - https://bespin.mozilla.com/
> Bespin  е програмерски едитор направен со html5 технологии (значи работи во
> browser) кој работи ин-да-клауд.
>
>
> Би можеле да пробаме да го проработиме, а и ќе се најде корисен за сите
> идни Сподели Знаења.

Ова испадна дека не доволно функционално, as-of-yet, посебно што во верзијата 
која ја инсталиравме - а таа беше последната верзија - немаше опција за 
колаборација.

ваљда ќе почекаме уште некое време Bespin да го доразвијат - но идејата сеуште 
останува прилично добра.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

  Begin...the rest is easy.More information about the Ossm-members mailing list