[Ossm-members] сподели знаење 7.3.2008

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 4 15:23:51 UTC 2009


> 1. Илин предложи да го разгледуваме eBox http://ebox-platform.com/
> 2. Јас сакам да проработам upnp медија сервер за по дома. Набрзинка
> инсталирав ushare http://ushare.geexbox.org/ но со djmount (во
> отсуство на мултимедиа клиенти со upnp поддршка) не успеав да го
> најдам во мрежата. Не посветив нешто многу време да го решам
> проблемот, па ете совршена прилика тоа да го решиме на СЗ.
>
> Други некои идеи?

Bespin - https://bespin.mozilla.com/ 
Bespin  е програмерски едитор направен со html5 технологии (значи работи во 
browser) кој работи ин-да-клауд.


Би можеле да пробаме да го проработиме, а и ќе се најде корисен за сите идни 
Сподели Знаења.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Religion ends and philosophy begins, 
just as alchemy ends and chemistry begins 
and astrology ends, and astronomy begins.More information about the Ossm-members mailing list