[Ossm-members] сподели знаење 7.3.2008

Misa Popovic popmisa at gmail.com
Thu Mar 12 15:47:13 UTC 2009


> ама како што објасни глиша, за да се направи тоа ќе требало неколкудневно
> програмирање.

Скриптата која би генерирала добри извештаи од csv-то на апликацијата
за цела плата може да испадне прилично хенди.

Зошто не ја направиме мини-проект кој ќе се кодира овие неколку
наредни сесии на „сподели знаење“.

Баш мислам дека би била добра интересна вежба со Python за оние кои
знаат да им покажат на оние кои не знаат а сакаат да научат.

Мене покрај конкретниот проблем, ме интересира да видам како работат
оние со искуство во „програмирање како работа“ на нешто опипливо (не
Фибоначи :-)

Може и CouchDB да се искомбинира за долгорочно организирање (и чување)
на податоците. :)

-- 
Misa Popovik


More information about the Ossm-members mailing list