[Ossm-members] лесно цртање на графикони

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Mar 16 21:03:36 UTC 2009


барам софтвер што може да го прави ова:

http://www.graphsketcher.com/demo/economics_640.mov

(3 минути видео.)

во основа сакам лесно да цртам криви од економијата кои служат за објаснување 
теорија, а не за презентирање на вистински податоци.

ако некој видел нешто вакво за линукс - супер! ако не, и некоја виндос 
програма ќе заврши работа, под услов да не е некој бандл од не знам си ти што 
само за 2-3 криви да се нацртаат.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list