[Ossm-members] лесно цртање на графикони

Goce goce.mitevski at gmail.com
Tue Mar 24 17:14:06 UTC 2009


Ѕирни го GraphThing: http://graph.seul.org/#whatis

Иако, е многу посиромашен од GraphSketcher.

Поздрав,
Goce Mitevski
Freelance designer

http://monsteer.deviantart.com
http://www.linkedin.com/in/gocemitevski2009/3/16 Новица Наков <novica at bagra.org>:
> барам софтвер што може да го прави ова:
>
> http://www.graphsketcher.com/demo/economics_640.mov
>
> (3 минути видео.)
>
> во основа сакам лесно да цртам криви од економијата кои служат за објаснување
> теорија, а не за презентирање на вистински податоци.
>
> ако некој видел нешто вакво за линукс - супер! ако не, и некоја виндос
> програма ќе заврши работа, под услов да не е некој бандл од не знам си ти што
> само за 2-3 криви да се нацртаат.
>
> --
> Новица
>
> http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
> http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
> http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
> Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>


More information about the Ossm-members mailing list