[Ossm-members] jabber

Jordanka Petrushevska jocika at gmail.com
Fri Mar 20 15:00:07 UTC 2009


2009/3/20 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>

> > > Други опции ти се, хостиран xmpp кај google .. посебно ако веќе
> користите
> > > мејл
> > > од нив? Па и било кој друг xmpp сервер - зависи од reuirements.
> >
> > да, мејлот ни е подесен на гугл. Ајде ќе ја разгледам и оваа опција.
>
>
>
> http://www.google.com/support/a/bin/static.py?page=troubleshooter.cs&problem=apps_intro&selected=enable_chat&ctx=apps_intro_enable_chat_71528
>
> само не знам дали Google-овиот xmpp подржува muc, т.е. conference.


conference ми треба... инаку го подесив во Pidgin службениот google account
(користиме google apps, со наш домејн), сега барам какви можности има за
conference.

>
>
>
>
> --
> дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
>
> Religion ends and philosophy begins,
> just as alchemy ends and chemistry begins
> and astrology ends, and astronomy begins.
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20090320/b998d295/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list