[Ossm-members] дистрибуција за постар компјутер

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Tue Mar 24 08:52:42 UTC 2009


2009/3/24 Aleksandar D. Balalovski <gemidjy at lugola.net>:
> Здраво, на мејлот на Лугола стигна порака во која дечко бара соодветна
> дистрибуција за следнава конфигурација:
>
> IBM Think Pad 600E
> P II 366 Mhz , FSB 66 Mhz , Machine type: 2645-4AU
> 128 MB - Ram
> 6.1 GB - HDD particii C:-4 GB so D:-2 GB
> southbridge - Intel - 370 EB - chipset
> northbridge - Intel - 440 ZX/BX - chipset
> CD-ROM - 24X
> bios version - INET24WW - nameneta e za win.2000
>
> Јас му предложив Slackware, но ако имате некоја поuser-friendly
> дистрибуција која може да работи на толку стара конфигурација би ви
> бил благодарен ако му помогнеме.

Aко е во можност нека дојде на сподели знаење, да видиме што ќе работи на овој
антички хардвер.

Мене би ми било забавно :) Blast from the past.

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list