[Ossm-members] дистрибуција за постар компјутер

Aleksandar D. Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Mar 24 16:03:04 UTC 2009


Не, од Битола е, веројатно нема да може.
Зоран: последна верзија на PCLinuxOS ??? тоа нели има KDE >=3.5 ? На
128 рам? хмм... сомнително.

поздрав

2009/3/24 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>:
> 2009/3/24 Aleksandar D. Balalovski <gemidjy at lugola.net>:
>> Здраво, на мејлот на Лугола стигна порака во која дечко бара соодветна
>> дистрибуција за следнава конфигурација:
>>
>> IBM Think Pad 600E
>> P II 366 Mhz , FSB 66 Mhz , Machine type: 2645-4AU
>> 128 MB - Ram
>> 6.1 GB - HDD particii C:-4 GB so D:-2 GB
>> southbridge - Intel - 370 EB - chipset
>> northbridge - Intel - 440 ZX/BX - chipset
>> CD-ROM - 24X
>> bios version - INET24WW - nameneta e za win.2000
>>
>> Јас му предложив Slackware, но ако имате некоја поuser-friendly
>> дистрибуција која може да работи на толку стара конфигурација би ви
>> бил благодарен ако му помогнеме.
>
> Aко е во можност нека дојде на сподели знаење, да видиме што ќе работи на овој
> антички хардвер.
>
> Мене би ми било забавно :) Blast from the past.
>
> --
> Igor
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023), IFSA
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023

macedonian free software and hacking ezine:
 [Lugarchy: http://ezine.lugola.net]


More information about the Ossm-members mailing list