[Ossm-members] дистрибуција за постар компјутер

Marko Doda marko at lugola.net
Wed Mar 25 14:56:36 UTC 2009


On вторник 24 март 2009 17:46:28 Jovan Naumovski 
wrote:
> Debian + lxde ќе работи брзо.

+1 lxde брзо работи,+ openbox.

Јас инаку имам arch + xfce на PIII 550mhz so scsi 
дискови и 128 mb  и троши околу 42 мб рам според 
htop.  дури и композитинг работи со intel740. 
Пробав и zenwalk да ставам ама ја симнав gnome 
верзијата, со xfce ќе  работи.
За PCLinux треба tinyme remaster
 http://tinycorelinux.com/
Исто може и Vector да се инсталира.

Инаку баш добра идеја би било  да се проба tinycore 
на СЗ http://tinycorelinux.com/ 10mb live iso со jwm & 
tinyX, плус модули ко slax има за доста апликации


More information about the Ossm-members mailing list