[Ossm-members] сподели знаење 28.03.09

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Fri Mar 27 21:50:09 UTC 2009


2009/3/27 Misa Popovic <popmisa at gmail.com>:
> Шти би правеле утре?
>
> 1. Web2Py framework
> 2. Хакирање на возниот ред од ЈСП со помош на Ubiquity
> 3. Илин најави дека ќе разменува книги на СподелиЗнаење

4. Јас ќе покажам модул за екстерна автентикација на друпал,
со кориснички име и лозинка во друга база како и пренесување
и мапирање на соодветните ролји од екстерниот систем во друпал.

Иако ми треба мала помош околу последново, пошто ми фали мал дел
од ова за да функционира одн. за да се подеси соодветната ролја.

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list