[Ossm-members] Морфолошки анализер со користење на апертиум

Viktor Vojnovski sparks at on.net.mk
Sat Mar 28 21:33:39 UTC 2009


Јас работев едно време на нешто вакво, во склоп на проектот
Multext-East (nl.ijs.si/ME/). Можеби има некои ресурси кои можете да
ги искористите (пре-тагирани корпуси, мофолошки поделби, методи на
инфлекција, итн..). Најверојатно не се достапни јавно онлајн, ама ако
си заинтересиран прати мејл, ќе пробуричкам по архививе.

Поздрав,


2009/3/28 Ivica Dimitrijev <palifra at gmail.com>
>
> Еве и подобрена верзија на морфолошкиот анализер со користење на погонот на апертиум:
> http://xixona.dlsi.ua.es/~fran/macedonian/index.php?text=%D0%88%D0%B0%D1%81+%D1%81%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BC+%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D1%98%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8&type=human
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members--
Viktor Vojnovski


More information about the Ossm-members mailing list