[Ossm-members] Инсталација на NS+EURANE+ уште нешто

Aleksandar D. Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Mar 31 19:01:07 UTC 2009


нафрлам: Со која верзија на GCC компајлираш и провери да не треба со
gcc 4.2. Во тој случај export CXX=g++-4.2 && make ќе ти заврши работа
</нафрлам>

поз

2009/3/31 Jovan Kostovski <chombium at gmail.com>:
> 2009/3/30 Ilin Tatabitovski <itatabitovski at gmail.com>:
>>> линијата 212 ќе ја разделиш на две линии
>>> aaa = new (); // kreiranje na objektot
>>> aaa =......   //inicijalizacija na objektot
>>
>> ова е линијата 212 во hsdpalink.cc од овој .zip
>> http://eurane.ti-wmc.nl/eurane/anis.zip
>>
>> errorModel_ = new UmtsErrorModel[flow_max_] (TTI_);
>>
>> на што да ја делам?
>
> Ги средив датотеките од anis.zip за да може да се компајлираат...
> Требаше декларацијата да се замени од низа на вектор ;)
>
>
> Ова е за верзијата 2.30
> 1. ќе го отпакуваш кодот
> 2. печираш со EURANE
> 3. ги додаваш изменетите датотеки од anis.zip
> ---- до тука имаш стигнато
> 4. оди во ns-2.30/umts и замениги датотеки hsdpalink.h и hsdpalink.cc со
>   овие http://chombium.awardspace.com/files/misc/hsdpalink.tar.bz2
>
> После компајлирај и играј си со симулаторот ;)
>
> Пробав и со верзија 2.33 да го искомпајлирам али има доса работа во тоа,
> ќе расчепкам, кога ќе имам повеќе време.
>
> ПОЗДРАВ, Чомбе
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023), IFSA
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023

macedonian free software and hacking ezine:
 [Lugarchy: http://ezine.lugola.net]


More information about the Ossm-members mailing list