[Ossm-members] Jaunty Jackalope

Ilin Tatabitovski itatabitovski at gmail.com
Mon May 4 07:15:25 UTC 2009


2009/4/28 Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk>:
>> Се ми е Intel, TP x60s се функционира само GNOME и Compiz ми делуваат
>> за нијанса потромаво во споредба со 8.04
>
> ништо чудно, intel 2.7.0 драјверот *Е* поспор од постарите, но тоа се должи на
> сосема новата архитектура која беше имплементирана негде од 2.6 па нагоре
> (UXA, GEM, KMS, DRI2), а која донесува многу други поволности. Перформансите
> понатаму ќе се подобруваат (веќе 2.7 е многу подобар од 2.6)


Со враќање на стариот драјвер (од intrepid) значително ми се подобрија
перформансите.

Упатството е едноставно:
https://wiki.ubuntu.com/ReinhardTartler/X/RevertingIntelDriverTo2.4

>
>
>
> --
> дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
>
> Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous?
> A: A canary with the super-user password.
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>


More information about the Ossm-members mailing list