[Ossm-members] нов закон за авторски права

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon May 25 15:40:56 UTC 2009


уште не сум видел што им е планот, али веројатно не е на добро...

извадок од http://kultura.gov.mk/listsoopstenija_more.php?id=274 :
=============================================================================
ВО ПОДГОТОВКА Е РАБОТНА ВЕРЗИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА АВТОРСКОТО ПРАВО 
И СРОДНИТЕ ПРАВА

Министерството за култура ги информира заинтересираните субјекти дека е во 
подготовка РАБОТНА ВЕРЗИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА АВТОРСКОТО ПРАВО И 
СРОДНИТЕ ПРАВА 
...
Заинтересираните субјекти ги молиме своите забелешки, мислења, предлози, 
сугестии и коментари за текстот на работната верзија на Предлог - текстот за 
Законот за остварување на авторското право и сродните права да ги достават по 
електронски пат на е-адреса: a.stefanoski at kultura.gov.mk и притоа по телефон 
(3207-431) да го известат задолженото лице Ацо Стефаноски за промените што ги 
предлагаат.   Молиме вашите мислења и  предлози да ги доставите најдоцна до 
крајот на месец мај о.г.. 
==============================================================================

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

A: Because it reverses the logical flow of conversation.
Q: Why is top posting frowned upon?More information about the Ossm-members mailing list