[2s.mk-friends] За МК фонтовите [Was Re: Поимник]

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Nov 16 19:01:03 UTC 2009


> Не се сеќавам при инсталацијата да ме праша за некакво сетирање, освен
> временска зона (одбрав Скопје), јазик при инсталација (одбрав англиски
> бидејќи во спротивно ќе инсталираше мени на македонски што не ми
> одговара) и тастатура (одбрав македонска).

да според јазикот подесува и locale
у принцип доволно би било 
LANG=mk_MK.UTF-8
LANGUAGE=en

да биде јазикот на англиски, а locale-то на македонски-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

Spammers scratch here with a diamond to find my address:
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||


More information about the Ossm-members mailing list