[2s.mk-friends] 26th Chaos Communication Congress Berlin - bcc, December 27th to 30th 2009 пријавување

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Tue Oct 20 13:54:46 UTC 2009


Поздрав,

Сите што се заинтересирани за присувство на 26тиот CCC можат да се
пријават за Германска виза, повеќе информации за тоа што претставува
CCC има на http://events.ccc.de/congress/2009/wiki/index.php/Welcome,
инаку тоа се 4 дена хакерски конгрес и една недела зезање и
разгледување на главниот град во европа Берлин.

Искуството кога ќе влезето во хак центарот, е нешто што мора да се
доживее но не може да се објасни со зборови.

Обично на овие екскурзии до Берлин, се среќаваат многу интересни луѓе,
посета на сквотови и хаклаби како и возење со ултра модерниот и
ефикасен превозен систем во Берлин.

Податоците што се потребни за гарантното писмо треба да се остават на
следнава форма http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEJOMC1oTmlseWVFeHBkR2JXQkN4a1E6MA
до петок 23 Октомври.

Ориентационо трошоците за престој се од 16 до 18 евра од ноќе во 8
креветна соба во хостел, појадок е 3 евра, донер е 4 до 5 евра,
авионска карта моментално е 16 680 денари со сите трошоци за датуми 25
декември, 06 јануари, најверојатно најскапата цена ќе биде до 24 000
денари.

Носете си топла облека Берлин е студен во декември, но имаме надеж со
глобалното затоплување.

--
Igor


More information about the Ossm-members mailing list