[2s.mk-friends] Сподели знаење: ruby.mk 29.10.2009: Formtastic, Google Docs API / MKRUG Acer 23 Томбола, Ruby / Rails Прва Помош

СподелиЗнаење info at slobodensoftver.org.mk
Thu Oct 29 14:10:21 UTC 2009


СподелиЗнаење

///////////////////////////////////////////
ruby.mk 29.10.2009: Formtastic, Google Docs API / MKRUG Acer 23 Томбола,  
Ruby / Rails Прва Помош

Posted: 28 Oct 2009 02:04 PM PDT
http://feedproxy.google.com/~r/spodeliznaenje/~3/oM6yTA_Jmng/rubymk-29102009-formtastic-google-docs.html

Најава за наредната ruby.mk средба (Четврток, 29ти Октомври 2009, 19-21  
часот).

Ќе зборуваме за:

- Formtastic - Ruby on Rails FormBuilder DSL со кој може лесно да се  
креираат високо стилизирани и пристапни HTML форми внимавајќи на нивните  
семантички и синтаксички вредности
- Вовед во Google Docs API и креирање на едноставна апликација за  
извлекување случаен добитник на "MKRUG Acer 23 томболата" од Google Data API
- Ruby / Ruby on Rails прва помош - Отворена сесија за прашања и одговори  
за сите што започнуваат со учење или работа на Ruby / Ruby on Rails проекти.

Повеќе информации: http://www.meetup.com/MK-RUG/calendar/11725181/

--
You are subscribed to email updates from "СподелиЗнаење."
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now:  
http://feedburner.google.com/fb/a/mailunsubscribe?k=KdJRAz_IFsadVMZC_DZb1eGA_Wo

Email delivery powered by Google.
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20091029/9f00420a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list