[2s.mk-friends] openwrt & email & wifi

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Sep 1 14:12:42 UTC 2009


> Дали постои начин да добијам e-mail од openwrt linksys
> рутерот секој пат кога на wifi ќе се поврзе некоја непозната
> mac адреса (или некој друг параметар)?
>
> Ако да, како?

можда можеш да старташ некоја скрипта кога дава dhcp адреса .. но мора прво да 
видиш кој dhcp сервер го користи твојата верзија на OpenWRT ... ps  ќе даде 
или udhcpd или dnsmasq

ова додуше нема да ги фати тие што се конектираат на wifi а не бараат dhcp 
адреса.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Education is one of the "prices" of freedom that some are unwilling to pay. 


More information about the Ossm-members mailing list