[2s.mk-friends] светски ден на интелектуалната сопственост

Новица Наков novica at bagra.org
Sun Apr 18 16:28:10 UTC 2010


'ола сите, 
26ти април 2010 е светски ден на интелектуалната сопственост (http:// 
www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/) 
Целата на денот е: 

    * to raise awareness of how patents, copyright, trademarks and 
designs impact on daily life; 
    * to increase understanding of how protecting IP rights helps 
promote creativity and innovation; 
    * to celebrate creativity, and the contribution made by creators 
and innovators to the development of societies across the globe; 
    * to encourage respect for the IP rights of others. 

Мислам дека би можеле малку да го хакнеме денов, дополнително и затоа 
што се спрема државно одбележување со палење на неоригинали (некаде 
прочитав дека и запленетата роба од Шутка ќе се палела... но како и да 
е). 

Можеме лесно да прикажеме неколку видеа за impact on daily life како и 
за тоа дека не секогаш IP rights промовираат креативност и иновации. 
Со тоа секако ќе ја прославиме креативноста. 

Претпоставувам дека можеме да ги користиме просториите на хаклабот и 
останатите соби во Арт институт за ова, но можеби може и да се направи 
нешто на друга локација или медиум? 
Имаме ли интерес за нешто вакво? 


-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list