[2s.mk-friends] 10 години википедија

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Dec 2 18:25:09 UTC 2010


Наскоро е 10тиот роденден на Википедија и со Слободан Јаќоски од Викимедија 
Македонија разговарав нешто на оваа тема.

Тие се подготвуваат за настан / прослава некаде во јануари 2011 и прашањето до 
нас е дали луѓето што се занимаваат со слободен софтвер сакаат некако да се 
вклучат.

Сега повеќемина одиме за Берлин и тоа значи дека не можеме баш да бидеме 
вклучени во подготовките, но ако некој друг е заинтересиран да координира од 
името на 2с.мк/КИКА тогаш можеме да правиме некој план и кога ќе се вратиме 
само да го спроведеме.

Повеќе инфо за сето ова на листата на Википедија:
http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/vikipedija

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list